El casal

Propòsit

Espai de creixement i suport

El Casal Anxanetes és un projecte d’intervenció socioeducativa que presenta com a pilars bàsics el lleure, la natura i la cultura. Gràcies a professionals i voluntaris/es, duem a terme activitats vinculades amb aquests pilars: des de jocs i tallers fins a excursions que desperten l’interès dels nens i nenes pel territori on viuen.
Amb això, volem assegurar un correcte desenvolupament dels aspectes cognitiu, psicològic i emocional dels infants beneficiaris.

Objectius generals

 • Crear un espai d’atenció i acompanyament pels infants del Baix Penedès, especialment els que es troben en una situació de vulnerabilitat.
 • Facilitar la conciliació entre la vida laboral i familiar dels adults amb manca de recursos.
 • Apropar als infants a un entorn cultural que impulsi el seu esperit de curiositat i a un entorn natural que fomenti el coneixement i respecte del medi ambient.

Eixos de treball

 • Impuls de les mateixes capacitats
 • Coneixement i respecte de l’entorn
 • Participació i apoderament familiar

JUSTIFICACIÓ

La creixent taxa de pobresa infantil, especialment a la comarca del Baix Penedès on
endèmicament ja es patia un índex elevat, ara agreujat per la pandèmia de la Covid-19 i la subseqüent crisi econòmica, ha provocat que molts infants vegin reduïdes les seves possibilitats de desenvolupar les seves capacitats.
El fet de viure en un context rural amb poc estímul cultural, manca de recursos i aïllament social, agreuja la situació i exigeix una resposta ràpida de les entitats de la zona per mirar de pair els efectes negatius que això pugui tenir en la vida dels infants.
Anxanetes neix per cobrir aquestes mancances, oferint un entorn més estimulant, que
complementi la tasca de l’escola.

EL PROJECTE

Hem creat un espai de creixement i suport pels infants del Baix Penedès, on les activitats que desenvolupin, eduquin, diverteixin, socialitzin i els ajudin a conèixer nous interessos i habilitats.
Les eines i recursos que transmetem als infants sempre venen acompanyades d’activitats lúdiques a l’aire lliure, espais i moments de lectura submergits a les biblioteques de la casa i la identificació i gestió de les emocions tot contribuint a una millora substancial de la intel·ligència emocional. A més, ens convertim també en un espai de foment dels hàbits alimentaris i higiènics.

Dinàmica general

Les tardes dilluns, dimarts i divendres durant curs escolar es proporcionarà transport en autocar des de cada municipi.

 • Rebuda, berenar i jocs
 • Tasques escolars
 • Treballar l’horta i descobrir la biblioteca
 • Activitats per potenciar capacitats
 • Activitats familiars (un dissabte al mes)

“Una educació de qualitat és la que dona a cada nen allò que necessita tal com és”.

Marta Mata